Les receptes marineres amb anxova de l'Espai del Peix

Anxova

 
Esp. Boquerón
Fra. Anchois commun
Eng. European anchovy
Sinònims: Aladroc, Cent-en-boca (forma juvenil), Seitó

Talles

Màxima 20 cm; comuna de 5 a 15 cm.

Com el reconeixeràs

Cos allargat i prim, amb el cap cònic. Ulls grossos. La boca és molt gran i s?obre a la part ventral del cap. L'aleta dorsal és curta i situada cap a la meitat del cos. Coloració del dors blau verdós amb els flancs platejats i el ventre blanquinós. Aleta caudal vorejada de fosc.

Com es pesca?

Carn molt apreciada. Després de la sardina, és l?espècie més capturada del litoral català. Es pesca amb arts d?encerclament i, ocasionalment, amb l?arrossegament. Talla mínima legal de captura: 9 cm.

On viu?

Viu entre dues aigües i a prop de la costa. A l'hivern se la troba entre els 100 i 250 m de profunditat. Entra a les llacunes on l'aigua és de baixa salinitat. Forma grans bancs migradors. S'alimenta de petits organismes que floten a l'aigua (plàncton). No viu més de 3 anys. Es reprodueix a l'estiu i a principis de la tardor. Es troba a la Mediterrània i a l'Atlàntic oriental, d'Escandinàvia fins a Mauritània, incloses les illes Canàries.

Informació addicional

A Palamós, la flota d'encerclament local va capturar 282 tn d'anxova, que es van comercialitzar en subhasta a un preu mig de 1,86€/kg.

Receptes

Títol Vegades vist
Cebada d'anxova 982
Escalivada amb anxoves 1734
Esmarris 1683
Seitons al forn 14883
Pasta amb anxoves 2735
Suquet d'anxova 3078
Fideus amb anxoves 3679
Anxoves en vinagre 5856

1 convention bureau     1 convention bureau   enogastronomia  producte emporda     

 Campus Alimentació UdG  tcmlbe

 

 

ajuntament-de-palamos.jpg       Palamós Vida Mediterrània     Fundacio_ProMed.jpg      Logo_Museu_200px.jpg      logo_confraria.jpg        DIPSALUT 

 logo_seguretat_alimentaria.jpg      logo_diputacio.jpg     caixa2        Logo_fundacio_DAMM.jpg     perelada