masterpeix2018Un total de 15 pescadors del port de Palamós participen a l’Espai del Peix en el projecte de formació MasterPeix, una activitat dirigida a formar aquests professionals en els coneixements, habilitats i eines interpretatives perquè exerceixin de prescriptors dels productes pesques locals i la cuina marinera tradicional, la que habitualment elaboren a les barques de pesca.

L’objectiu és diversificar l’activitat i impulsar l’emprenedoria en el pesquera del col·lectiu pesquer tot convertint els pescadors en veritables assessors del peix o guies-intèrprets de la pesca, del peix i de la cuina. El curs els ofereix formació específica en els àmbits la gastronomia, la gestió, la comunicació i la salut que se sumaran al coneixement expert i a la pròpia experiència com a pescadors. Es tracta d’una acció innovadora que forma nous professionals en la difusió del peix fresc i la seva cuina.

Es tracta d'un curs gratuït, subvencionat pel Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava (GALP) gràcies al finançament del Fons Europeu Marítim de la Pesca de la Unió Europea que gestiona la Generalitat de Catalunya. 

Aquesta acció s’emmarca en el pla estratègic Palamós Peix que impulsa l'Ajuntament de Palamós-Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors palamosina, amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi, amb l'objectiu que el peix sigui motor de desenvolupament local en totes les seves dimensions. Palamós Peix vol promoure la pesca i el consum sostenible dels recursos pesquers, fomentar el coneixement del producte i els seus valors entre la ciutadania, incrementar la competitivitat del sector i enfortir el paper del peix com a element diferenciador.

1 convention bureau     1 convention bureau   enogastronomia  producte emporda     

 Campus Alimentació UdG  tcmlbe

 

 

ajuntament-de-palamos.jpg       Palamós Vida Mediterrània     Fundacio_ProMed.jpg      Logo_Museu_200px.jpg      logo_confraria.jpg        DIPSALUT 

 logo_seguretat_alimentaria.jpg      logo_diputacio.jpg     caixa2        Logo_fundacio_DAMM.jpg     perelada