programapedagogicEP

L’Espai del Peix ofereix a escoles i instituts un programa pedagògic específic, adreçat a alumnes d’infantil, primària i secundària. Comprèn visites guiades, tallers manipulatius, degustacions de productes del mar i menús equilibrats. La metodologia és bàsicament experimental perquè l’alumne conegui la diversitat marina i senti atracció per la cuina i el consum de peix.

Totes les activitats posen èmfasi en la necessitat de mantenir una dieta equilibrada, fresca i saborosa com a fonament d’un desenvolupament saludable, alhora que es ressalta la riquesa de la producció pesquera, la sostenibilitat en l'explotació del mar i la importància de la cuina del peix en el nostre litoral.

Les activitats a l’Espai del Peix s’inclouen dins del programa pedagògic “Viu la Mar”, desenvolupat pel Museu de la Pesca i orientat a posar en valor la pesca, el peix i el patrimoni marítim de litoral de la Costa Brava.

Joves cuiners a bord

Joves cuiners a bord

Taller de cuina a l'Espai del Peix, durant el qual els alumnes fan de cuiners. A llarg de l'activitat, els alumnes, per grups, elaboren un plat de cuina marinera tradicional que al final poden degustar.

SABER MÉS -->

Aula del gust

Aula del gust

Proposta de menú equilibrat a base de peix, elaborat a partir d'una demostració en directe de cuina marinera.

SABER MÉS -->

Dieta mediterrània

Dieta mediterrània

Visita guiada a la subhasta i a l'aula gastronòmica de l’Espai del Peix per donar a conèixer el peix del nostre litoral i promoure'n el consum entre els més joves.

SABER MÉS -->

1 convention bureau     1 convention bureau   enogastronomia  producte emporda     

 Campus Alimentació UdG  tcmlbe

 

 

ajuntament-de-palamos.jpg       Palamós Vida Mediterrània     Fundacio_ProMed.jpg      Logo_Museu_200px.jpg      logo_confraria.jpg        DIPSALUT 

 logo_seguretat_alimentaria.jpg      logo_diputacio.jpg     caixa2        Logo_fundacio_DAMM.jpg     perelada